Happy New Year

01 januari 2021 15:44

 Ik wens jullie allemaal een succesvol, liefdevol en gezond 2021 toe, waarbij we weer kunnen genieten van de 'gewone' dingen. Zou zomaar kunnen zijn dat we in 2021 met meer aandacht en waardering naar onze omgeving en de nieuwe vrijheid aankijken dan we ooit hebben gedaan. 

Maar als er twee mannen veel aandacht en waardering verdienen zijn het Mark en Kai wel. Op dit moment zitten ze in een soort trog met veranderlijke windrichtingen. Als je de routes volgt van de verschillende teams dan zie je sommigen zelfs terugroeien!. Dat komt door de combinatie van wind en golven. Als er geen wind staat of zelfs tegenwind staat dan zijn die roeiboten nauwelijk voort te bewegen volgens Mark.

Vandaag of morgen passeren ze de magische grens van nog maar 1000Nm te roeien tot Antigua. Best nog een heel stuk maar het lijkt erop dat ze na 3 januari de wind in de rug krijgen. Morgen lijkt een lastige dag te worden met lijkt het zelfs wind tegen! Uiteraard allemaal geanalyseerd vanuit mijn leunstoel, Windy en zo nu en dan een kleine update van Mark en Kai via Whatsapp. (Bizar dat dit gewoon werkt midden op de oceaan, maar dat terzijde).

Ze zijn nu 21 dagen onderweg en zoals de verwachtingen nu worden geprognotiseerd (volgens algolritme) hebben ze nog 13 dagen te gaan. Het zou mij niet verbasen als ze daar in het laatse stuk weer twee dagen van weten af te snoepen omdat ze dan een volle wind mee hebben. We gaan het zien. In ieder geval hebben ze dan wel het bestaande record voor pairs gebroken dat op dit moment op 37 dagen staan. Daarnaast laten ze ook het complete veld aan roeiers (vieren, pairs, solo's) ver achter zich. Maar eerst moeten ze nog een kleine twee weken doorroeien voordat ze aankomen in Antigua.

Zelf zag ik op Strava dat mijn activiteiten log er best voorspelbaar uit gaat zien ;-)

Happy New Year!

Roland