Lucas in gevecht met de magische grens van zes plat op de NKIR

Lucas Veldmaat

Volgende week, op 12 december, starten Rijnlanders Mark Slats en Kai Wiedmer hun 5000 kilometer lange race over de Atlantische Oceaan in een roeiboot. Met hun deelname zamelen ze geld in voor het onderzoek naar kanker bij kinderen. Hun ambitieuze doel: vijfenzestigduizend Euro.

Dat bedrag komt niet vanzelf. Verenigingsgenoten Nico van Ravesteyn en Pascal van den Ouden hebben een gave challenge bedacht om onze helden te helpen met inzamelen. Deze challenge gaat tegelijk van start met Mark en Kai op 12 december.

Als opwarmer voor de epische oversteek en het initiatief van Nico en Pascal, heb ik een uitdaging bedacht. Op dezelfde dag dat Mark en Kai aan de start liggen, stap ik op de ergometer om deel te nemen aan het (virtuele) Nederlands Kampioenschap IndoorRoeien (NKIR).

Wat achtergrondinformatie: Ik ben Lucas Veldmaat (29). Onder begeleiding van Ad Dubbeldam ben ik me aan het voorbereiden op de nationale roeiwedstrijden die (hopelijk) in 2021 weer plaatsvinden. Ik ben nu drie maanden intensief (7 keer per week) aan het trainen en maak veel uren op de ergometer. Twee weken geleden heb ik mijn beste tijd op de ergometer verbeterd tot 6 minuten en 9 seconden. Ik wil de magische grens van “6 plat” aantikken: 2 kilometer in zes minuten. 

Deze ambitie wil ik graag koppelen aan het inzamelen voor Mark en Kai. En om ook hier een wedstrijdelement aan te koppelen, heb ik het volgende bedacht: hoe dichter ik bij de 6 plat kom, hoe meer geld er richting het onderzoek naar kanker bij kinderen gaat. Hoe werkt het?

Zelf bepaal je een bedrag dat je voor honderd procent wil doneren als ik de magische grens van zes minuten haal (of doorbreek). Hoe dichter ik bij die grens kom, hoe hoger het percentage van dat bedrag. Ik heb de ondergrens op 6.20 gezet. Hieronder volgt een rekenvoorbeeld met mijn PR als uitgangspunt:

6.20 = 0%;
6.00= 100%;
Donatiebedrag € 10,-;
Fictieve tijd op NKIR (PR) 6:08 = 60% = € 6,00

Hoe kan je meedoen? - Mail je naam, telefoonnummer en het streefbedrag naar:
LucasVeldmaat@gmail.com Dit kan tot vrijdag 11 december 23:59. Alle deelnemers zal ik hier bijhouden.

Na mijn deelname aan het NK zal ik persoonlijk met jou binnen een week contact opnemen hoeveel en hoe jij dit bedrag kan overmaken naar de foundation. Wij hopen op jullie enthousiasme en inzet!


Sportieve groet,
Lucas & Ad

Opgehaald

1.862
186% bereikt van mijn streefbedrag € 1.000
Afgesloten Je kunt niet meer doneren